Streekstad Centraal Podcasts

Mens en Boek; aflevering 006 (seizoen 19)

October 13, 2020

Je zou het in deze tijd bijna vergeten, maar een goed boek is nog steeds een lust voor het brein. Maar welk boek dan? Ton de Kruyff neemt er iedere week een aantal onder de loep en wordt daarbij bijgestaan door Ria Kostelijk in de podcastserie Mens en Boek. In deze aflevering Franca Treur's 'Regie aanwijzing voor de liefde', 'In Hechtenis' van Nicci French en Arnold Lobel's 'Bij uil thuis'.

Regie aanwijzing voor de liefde van Franca Treur gaat over  geliefden Hanna en Loek die besluiten samen een scenario te schrijven. Een liefdesverhaal moet het worden, de personages moeten elkaar krijgen. Maar niet op een clichématige manier. Intussen wordt het steeds benauwder in de huiskamer. Al snel gaan de ramen open en komt de buitenwereld binnen. Aan de ene kant brengt dat lucht, aan de andere kant verleiding...

Schrijversduo Nicci French schrijft in 'In hechtenis' over Taghita die vanuit de gevangenis haar onschuld probeert te bewijzen, het is een thriller vol onverwachte wendingen. Tabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed toen aan een depressie...

Bij uil thuis van Arnold Lobel  is een tijdloze verhalenbundel, bestaande uit Bij Uil thuis, Sprinkhaan op stap, Muizenverhalen en Muizensoep. Een kinderboek voor alle leeftijden en culturen.

Mens en Boek is iedere maandag om 6 uur te horen op Streekstad Centraal en natuurlijk te vinden op streekstadcentraal.nl, en is een samenwerking tussen Streekstad Centraal en Bibliotheek Langedijk.

Play this podcast on Podbean App