Streekstad Centraal Podcasts

Mens en Boek; aflevering 001 (seizoen 19)

September 7, 2020

Je zou het in deze tijd bijna vergeten, maar een goed boek is nog steeds een lust voor het brein. Maar welk boek dan? Ton de Kruyff neemt er iedere week een aantal onder de loep en wordt daarbij bijgestaan door Ria Kostelijk in de podcastserie Mens en Boek. In deze aflevering ‘De jongens van Nickel’ van Colson Whitehead en 'Vosje' van Edward van de Vendel.
De jongens van Nickel is de hartverscheurende opvolger van de bekroonde internationale bestseller ‘De ondergrondse spoorweg’. In deze nieuwe roman ontleedt hij een nog recenter duister hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis – het tijdperk van de Jim Crow-rassenwetten in het Zuiden van Amerika – aan de hand van het verhaal van twee tieners op een helse tuchtschool in Florida.
Vosje van Edward van de Vendel is een kinderboek en een poëtisch traktatie voor de ogen, hart en ziel. Dit boek is een pareltje dat je kunt lezen en blijven lezen, je kunt jezelf verliezen in de tekeningen die soms eenvoudig dan weer vol liefde gedetailleerd zijn.
Mens en Boek is iedere maandag om 6 uur te horen op Streekstad Centraal en natuurlijk te vinden op streekstadcentraal.nl, en is een samenwerking tussen Streekstad Centraal en Bibliotheek Langedijk.

Play this podcast on Podbean App